luni, 9 noiembrie 2015

Ora Exacta - Istoric

http://oraexacta.eu
Ora Exacta de menţinere este atât de critică în funcţionarea societăţilor moderne că este coordonată la nivel internaţional. Baza ştiinţifică Ora Exacta este un număr continuă de secunde bazate pe ceasuri atomice ale lumii, cunoscut ca timpul Atomic internațional (TAI). Alte standarde ştiinţifice Ora Exacta includ terestre Ora Exacta şi Barycentric Ora Exacta dinamic.

Timpul Universal coordonat (TUC) este baza pentru Ora Exacta civile moderne. Începând cu data de 1 ianuarie 1972, a fost definit pentru a urma TAI cu o deplasare exactă de un număr întreg de secunde, schimbarea doar atunci când un salt al doilea este adăugat pentru a menţine Ora Exacta ceas sincronizat cu rotaţie a pământului. In sistemele TAI si UTC, durata de un al doilea este constant, după cum este definită de perioada de tranziţie neschimbătoare ale atomului de cesiu.

Greenwich Mean Time (GMT) este un mai vechi standard, adoptate începând cu căilor ferate britanice în 1847. Folosind telescoape în loc de ceasurile Atomice, GMT a fost calibrat la Ora Exacta medii solare la Observatorul Regal, Greenwich în Marea Britanie. Timpul universal (UT) este termenul moderne pentru ora exacta a sistemului internaţional pe bază de telescop, adoptat pentru a înlocui "Greenwich Mean Time" în 1928 de Uniunea Astronomică Internațională. Observaţii la Greenwich Observatory în sine a încetat în 1954, dacă locaţia este încă utilizat ca bază pentru sistemul de coordonate. Pentru perioada de rotaţie a Pământului nu este perfect constantă, durata de secundă ar varia dacă calibrat la un standard pe bază de telescop ca GMT sau UT — în care un al doilea a fost definit ca o fracţiune de o zi sau un an. Termenii "GMT" şi "Greenwich Mean Time" sunt folosite uneori informal se referă la UT sau UTC.

Sistemul de poziţionare Global emisiuni, de asemenea, o foarte precise semnal de Ora Exacta în întreaga lume, împreună cu instrucţiunile pentru GPS Ora Exacta de conversie UTC.

Pământul este împărțit în mai multe zone de timp. Cele mai multe zone de Ora Exacta sunt exact o oră afară, şi de Convenţia calcula lor ora locală ca un offset la UTC sau GMT. În multe locaţii aceste decalaje variază de două ori anual de din cauza orei de vară tranziţii.
Ora Exacta Temporală de măsurare, chronometry, ia două forme ora exacta pe glob distincte perioade: calendar, un instrument matematic pentru organizarea de intervale de timp, şi de ceas, un mecanism fizic care contează cu trecerea timpului. În viaţa de zi cu zi, ceasul este consultat pentru perioadele mai puţin decât o zi, calendarul, pentru perioade mai lungi decât o zi. Tot mai mult, dispozitivele electronice personale afişa atât calendare şi ceasuri simultan. Numărul (ca pe un ceas de apelare sau calendaristice) care marchează apariţia unui anumit eveniment oră sau dată este obţinut prin numărarea la un reper epoca — un punct de referinţă central.
O mare varietate de dispozitive a fost inventat pentru a măsura timpul. Studiul acestor dispozitive este numit orologeriei.

Un dispozitiv egiptean care datează c.1500 BC,
Un ceas solar utilizează un gnomon pentru a arunca o umbra pe un set de marcaje calibrat la ora. Poziţia umbrei marchează ora în ora locală.

Ora Exacta cele mai precise ale lumii antice a fost apă ceas, sau clepsidră, dintre care unul a fost găsit în mormântul faraonului egiptean Amenhotep I (1525-1504 BC). Acestea ar putea fi folosite pentru a măsura în ore chiar si la noapte, dar cere întreţinere manuală pentru a reface fluxul de apă. Grecii antici şi oamenii din Chaldea (sud-estul Mesopotamia) întreţinute în mod regulat Ora Exacta înregistrările ca o parte esenţială a observaţiile astronomice. Inventatori Arabe şi ingineri în special făcut îmbunătăţiri pe utilizarea de apă ceasuri până la Evul mediu.  în secolul al XI-lea, chineză inventatori şi ingineri inventat primul ceasurile mecanice determinate de un regulator.

similar în forma un teu îndoit, măsoară trecerea timpului la umbra exprimate de sale bara transversală o regulă neliniare. T a fost orientate spre est în fiecare dimineaţă. Ora Exacta pe glob, la prânz, aparatul a fost transformat în jurul astfel încât ea ar putea arunca umbra sale în direcţia de seara.

2 comentarii: